O nama

Dom za stara lica „MIRAN ŽIVOT“ Gradiška Laminci 61 vl. Sava Ristić osposobljen je za pružanje svih vrsta usluga licima u trećoj životnoj dobi. Opremljen je  najsavremenijim namještajem sa hidrauličnim krevetima, savremenom kuhinjom i stručnim  licima za pružanje  usluga smještaja,  ishrane,  medicinske zaštite,  njege da bi se stara lica osjećala, ugodno, sigurno i bezbrižno. Dom posjeduje dozvolu od ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Pored toga   u krugu doma se nalazi  uređeni park sa voćem namjenjen za šetnju  a voće za upotrebu korisnika Doma.

Radi se danonoćno i uvijek je u dežurstvu stručni radnik, a u kuhinji KV kuvarica koja priprema hranu za lica starije dobi i prema obolenjima koja imaju. Dnevno se priprema  više vrsta hrane, zavisno od potreba  korisnika.

Kapacitet doma je  11 dvokrevetnih i trokrevetnih soba sa odelenjem za medicinske sestre, ormarom za lijekove, internističkim ležajem za pregled bolesnika i svim potrebnim u skladu sa zakonom.

Dom se nalazi  8 km od grada do koga je  gradski saobraćaj u toku dana dostupan svim građanima. Selo Laminci  su u Ljevčanskoj  ravnici, u  nezagađenoj  sredini  pa se  iz toga da  zaključiti da starost može biti lijepo životno doba kada se provodi u dobrom ambijentu i kada ih prati stručni tim osoblja koji se brine o njihovom zdravlju i isharni.

Ljekar je prisutan po potrebi, a svakog dana  o terapijama se brinu sestre, kao i o svim uslovima koji su potrebi starijim ljudima. U domu je i stalno zaposlen socijalni radnik. 

U programu je korištenje slobodnog vremena štićenika a u ljetnom periodu pokretnim štićenicima je omogućen stalni  boravak u prirodi, a za to  posjedujemo ljetni dnevni boravak .

Ova ustanova ima tradiciju  već 10 godina  i ima korisnika  koji neprekidno borave već duži period u Domu,  to znači  da Dom zadovoljava njihove potrebe i nemaju potrebe za promjenom.

TO JE ONO ŠTO VAM MOŽEMO REĆI A ZA SVE OSTALO DOĐITE I UVJERITE SE  DA OVA USTANOVA PRUŽA  KVALITETNU USLUGU, ESTETSKI I FUNKICIONALAN  IZGLED, KAKO U DOMU TAKO I  OKO DOMA  SA  INVENTAROM  I STRUČNIM OSOBLJEM PA SE KORISNICI OSJEĆAJU KORISNO I UGODNO.